Copyright-ProShots-10176652.jpg
veiling

John Blankenstein Foundation

22 items Totale opbrengst: € 2.131,-
logojbf.png

De opbrengst van deze veiling gaat naar de John Blankenstein Foundation. Met de veiling willen we mogelijk maken dat de JBF komend seizoen 100 workshops rondom het thema ‘sport is voor iedereen’ kan verzorgen bij prof- en amateurclubs. De JBF zet zich al jaren in voor het bevorderen van LHBTIQ+ acceptatie in de sport. Wekelijks blijkt in de stadions én op de amateurvelden echter dat daarin nog een wereld te winnen is.

veiling John Blankenstein Foundation 22 items
De opbrengst van deze veiling gaat naar de John Blankenstein Foundation. De John Blankenstein Foundation (JBF) zet zich al 15 jaar in voor de acceptatie van LHBTIQ+ sporters*.
 
Onderzoek wijst uit dat deelname van LHBTIQ+ sporters in de reguliere sport niet vanzelfsprekend is. Er is sprake van uitsluiting en discriminatie. Dit uit zich met name in mannenteams en bij deelname van transpersonen in de sport. Ook de wekelijkse homofobe spreekkoren in de voetbalstadions en op- en naast de sportvelden tonen aan dat er nog geen sprake is van inclusie van LHBTIQ+ personen in de sport.
 
De JBF werkt aan inclusie door het geven van workshops en het aanpakken van spreekkoren. Dit doet zij weliswaar samen met organisaties als KNVB en NOC*NSF, maar wel geheel op vrijwillige basis. Elke financiële ondersteuning is van harte welkom want sport is tenslotte voor iedereen.

* Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel, Transgender, Intersekse en Queer.
Mijn account

Om te kunnen bieden moet je een account hebben. Log in of maak een account aan.