Veiling items

Laatste wedstrijdshirt Wout Brama geveild

Op 28 mei speelde Wout Brama zijn laatste wedstrijd als profvoetballer. Het wedstrijdshirt dat hij droeg tijdens FC Twente - Ajax is via Masterpieces of Sport geveild voor het goede doel.

De veiling is onderdeel van een veiling voor de John Blankenstijn Foundation waar Wout Brama ambassadeur van is. Het shirt is gedragen en gesigneerd en daarmee een uniek item.

De John Blankenstein Foundation (JBF) zet zich al 15 jaar in voor de acceptatie van LHBTIQ+ sporters. Onderzoek wijst uit dat deelname van LHBTIQ+ sporters in de reguliere sport niet vanzelfsprekend is. Er is sprake van uitsluiting en discriminatie. Dit uit zich met name in mannenteams en bij deelname van transpersonen in de sport. Ook de wekelijkse homofobe spreekkoren in de voetbalstadions en op- en naast de sportvelden tonen aan dat er nog geen sprake is van inclusie van LHBTIQ+ personen in de sport.

De JBF werkt aan inclusie door het geven van workshops en het aanpakken van spreekkoren. Dit doet zij weliswaar samen met organisaties als KNVB en NOC*NSF, maar wel geheel op vrijwillige basis. Elke financiële ondersteuning is van harte welkom want sport is tenslotte voor iedereen.

 

Laatste wedstrijdshirt Wout Brama geveild
Share article
Mijn account

Om te kunnen bieden moet je een account hebben. Log in of maak een account aan.