Veilingen

Eerste veiling met shirts eerste klimaatneutrale wedstrijd

Op vrijdag 19 mei gaat de eerste veiling op ons splinternieuwe veilingplatform van start. En hoe mooi is het om te beginnen met het veilen van de gedragen wedstrijdshirts van de eerste klimaatneutrale wedstrijd.

De voetbalshirts die worden geveild zijn van FC Dordrecht en gedragen tijdens 'de eerste klimaatneutrale wedstrijd in het Nederlands Betaald Voetbal' tussen FC Dordrecht en TOP Oss. Speciaal voor deze wedstrijd heeft hoofdsponsor Keukenwarenhuis haar plek op het shirt afgestaan. De klimaatneutrale wedstrijd is een challenge in Dordrecht en Smart Delta Drechtsteden. Hiermee wil de organisatie laten zien dat door samenwerking duurzaamheidsdoelen versneld kunnen worden gerealiseerd in Nederland en de wereld. Een idee dat is ontstaan door Energiek Dordt.

Klimaatneutraal wil zeggen dat iets geen negatieve gevolgen heeft voor het klimaat. Dat is bij deze wedstrijd dus ook het geval. De tractor van de materiaalman rijdt normaliter op diesel, maar tijdens deze wedstrijd is gekozen voor elektrische variant. Daarnaast is met tegenstander TOP Oss afgesproken dat zij niet met hun gewone dieselbus naar de wedstrijd komen, maar met een die rijdt op een fossielvrij alternatief. Hiermee willen FC Dordrecht en partners ook met het betaald voetbal als volkssport bewustwording creëren rond het klimaat. De wedstrijd is daarvoor de trigger, maar het gaat over wat dit betekent voor de stad, de regio en Nederland.

Eerste veiling met shirts eerste klimaatneutrale wedstrijd
Share article
Mijn account

Om te kunnen bieden moet je een account hebben. Log in of maak een account aan.